czwartek, 19 maja 2011

Szpinak duszony z pieczarkami


Składniki:
paczka mrożonego szpinaku (lub miska świeżego)
400g pieczarek
1 kostka rosołowa
curry, kminek, sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka, szczypta chilli

Przygotowanie:
Na patelnię (teflonową) nalewamy wodę, doprowadzamy do wrzątku, wrzucamy kostkę rosołową, chilli, pieprz, sól, curry, kminek,słodką paprykę, pokrojone pieczarki i mrożony szpinak (jeżeli mamy świeży to najpierw trzeba go dokładnie wypłukać i trochę podrzeć w rękach. Uwaga! - świeży bardzo się kurczy, więc z dużej miski świeżego zostanie mała porcja na patelni).
Dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Pod koniec posypujemy ziołami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz