sobota, 26 marca 2011

Pianka wiśniowa z crunchami :)


PIANKA:
Składniki (na 2 porcje):
150 g wiśni bez pestek
600 ml maślanki
4 płaskie łyżeczki żelatyny
słodzik

Wiśnie miksujemy, dodajemy słodzik. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, lekko studzimy. Zmiksowane wiśnie mieszamy z maślanką, stopniowo dodając żelatynę. Przelewamy do dwóch mieseczeki wkładamy do lodówki na min 2 godzinki.

CRUNCHE:
Składniki:
2 płaskie łyżki otrąb
1 łyżka maślanki lub jogurtu
szczypta proszku do pieczenia
cynamon
słodzik

Wszystkie składniki mieszamyze sobą. Małą łyżeczką nakładamy drobne porcje na blaszkę na papier do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok 7-10 min (zależy czy mają być mocno chrupiące czy mniej). Studzimy i kładziemy na piankę :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz