poniedziałek, 10 czerwca 2013

Czerwona potrawka mięsno-warzywno-białkowa


Składniki:
2 marchewki
2 małe buraczki 
1-2 cebula
1 mała cukinia
150 g fileta z kurczaka
2 białka
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, pietruszka, koperek, lubczyk, odrobina chilli


Przygotowanie:
Na patelnie teflonową wrzucamy obrane, umyte i starkowane lub drobno pokrojone marchewki i buraczki oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Podlewamy wodą i dusimy, żeby trochę zmiękły. Dodajemy obraną i pokrojoną cebulę, cukinię i filet. Smażymy wszystko kilkanaście minut. Dodajemy wszystkie przyprawy, mieszamy. Na koniec zalewamy dwoma białkami i smażymy chwilę do ścięcia białka. 
Najlepsze na ciepło :)
Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz