poniedziałek, 18 marca 2013

Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z salsą



Składniki:
1 puszka pomidorów krojonych
1/2 papryki czerwonej
3 ząbki czosnku
kostka rosołowa lub 1/2 szklanki bulionu
1/2 łyżeczki sosu salsa
1 łyżka lnu mielonego
2 łyżki maślanki (do dekoracji)
papryka słodka, papryka ostra, chilli, sól, pieprz, tymianek, majeranek, bazylia, oregano


Przygotowanie:
Paprykę myjemy, kroimy w kosteczkę; czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. W garnku podgrzewamy bulion, dodajemy paprykę i czosnek i gotujemy do miękkości. Dodajemy: len, sos, pomidory z puszki i przyprawy i miksujemy wszystko blenderem. Gotujemy jeszcze kilkanaście minut, po czym przelewamy do miseczek i dekorujemy maślanką.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz