niedziela, 25 marca 2012

Przekładaniec śmietankowo-kokosowy


Składniki: 
ciasto:
4 łyżki otrąb owsianych
2 łyżki otrąb pszennych
2 jajka
1 łyżeczk kakao
7-8 łyżek mleka
 słodzik

krem:
400 g serka homogenizowanego
200 g twarogu chudego
200 ml maślanki
słodzik
aromat śmietankowy, maślany,kokosowy


Przygotowanie:
Otręby wsypać do miseczki, dodać słodzik, aromat  zalać gorącym mlekiem, odstawić by napęczniały.
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka zmiksować z kakao, dodać napęczniałe otręby i jeszcze miksować. Białka ubić na sztywną pianę w oddzielnej misce, następnie stopniowo dodawać do masy z żółtek, mieszając łyżką. Przełożyć do małej, okrągłej silikonowej foremki i piec w 180 stopniach przez ok 30 minut. Wystudzić. Przekroić na pół, by powstały dwa blaty.

Twaróg przełożyć do miski, dodać rozpuszczony słodzik, aromaty i maślankę. Dokładnie wymieszać, by nie było grudek, następnie dodać serek homogenizowany i połączyć masę. Włożyć do lodówki na godzinkę, by się schłodziło. Przełożyć ciasto. 
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz