sobota, 19 listopada 2011

Zupa cebulowa z pieczarkami i marchwią


Składniki (ok. 4 porcje):
  • 5 dużych cebul
  • 2 marchewki
  • 5 sztuk pieczarek
  • wywar mięsny lub kostka rosołowa
  • pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, zioła prowansalskie, tymianek, imbir, kminek mielony, bazylia, oregano, koperek suszony, pietruszka, lubczyk


Przygotowanie:
Cebulę i marchewkę obieramy i kroimy na talarki, pieczarki płuczemy i kroimy w plastry. Wrzucamy wszystko do garnka z wywarem mięsnym (lub rozpuszczoną kostką rosołową). Gotujemy do miękkości wraz ze wszystkimi przyprawami. Podajemy ciepłą. Można zabielić kilkoma łyżkami maślanki lub mleka. Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz