piątek, 15 kwietnia 2011

Zupa z czerwonej fasolki

Składniki:
1 puszka fasoli czerwonej
2 starkowane marchewki
2 poszatkowane cebule
1 pietruszka
3 ząbki czosnku
2 łyżeczki słodkiej papryki
1 kostka rosołowa
koperek, bazylia, oregano, tymianek, kminek, chilli, papryka ostra, majeranek, natka pietruszki.

Przygotowanie:
W garnku gotujemy wodę, dodajemy kostkę rosołową, startą marchewkę, pokrojoną w kostkę pietruszkę, poszatkowane cebule, czosnek przeciśnięty przez praskę i opłukaną fasolkę z puszki. Gotujemy do miękkości (jeżeli chcemy uzyskać bardziej kremową konsystencję zupy to można niektóre fasolki rozgnieść widelcem lub zmiksować blenderem). Pod koniec gotowania dodajemy wszystkie przyprawy i jeszcze chwilę gotujemy,
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz