poniedziałek, 27 czerwca 2011

Kotlet a'la schabowy


Składniki na 2 porcje:
2 filety z kurczaka
1 jajko
3 łyżki zmielonych otrąb
suszone zioła (koperek, bazylia, oregano,lubczyk, pietruszka)
sól
pieprz
kurkuma


Przygotowanie:
Filety obsypujemy solą. Odstawiamy na chwilę. Do jednego głębokiego talerza wbijamy jajko, roztrzepujemy ze szczyptą soli i pieprzu. Na drugi głęboki talerz wsypujemy otręby, kurkumę i zioła, mieszamy ze sobą. Każdy z filetów najpierw obtaczamy w otrębach i ziołach, potem w jajku i jeszcze raz w otrębach z ziołami. Kładziemy na rozgrzaną teflonową patelnię i smażymy pod przykryciem ok 25 min.
Najlepsze na gorąco :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz