niedziela, 12 lutego 2012

Torcik capuccino


Składniki:
Ciasto:
6 łyżek otrąb pszennych
1 łyżeczka kakao
2 żółtka
3 białka
słodzik

Krem:
1/3 łyżeczki kawy
250 g twarożka homogenizowanego
100 ml jogurtu
1/2 łyżeczki kakao
aromat tiramisu, maślany, śmietankowy, waniliowy


Przygotowanie:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i dalej przez chwilę ubijać. Następnie dodać rozpuszczony słodzik, kakao i otręby. Wymieszać. Upiec w piekarniku lub mikrofali (ok. 8-10 min).
Składniki na krem połączyć ze sobą tak, by stworzyły gładką masę.
Ostudzone ciasto przekroić na dwa placki, przełożyć kremem. Wstawić do lodówki, do schłodzenia.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz