Składniki:
1 średnia cukinia (ok. 300-400 g)
2 marchewki
2 cebule
300 g białej kapusty
kostka rosołowa
3 łyżki otrąb
1 jajko
pieprz, sól, zioła prowansalskie, kurkuma, curry, papryka słodka, szczypta chilli, czosnek suszony, szczypta kminku, bazylia, oregno
2 łyżki maślanki
Przygotowanie:
Otręby zalać 2 łyżkami wrzącej wody, dodać rozpuszczoną kostkę rosołową. Cukinię i marchewkę starkować na drobnych oczkach na tarce, cebulę i kapustę drobno posiekać. Wszystkie warzywa wymieszać z przyprawami w dużej misce, dodać otręby z kostką rosołową. Wymieszać, wbić jajko i połaczyć całą masę. Przełożyć do foremki silikonowej i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 200 stopniach przez ok 1.5-2 godzin.
Po upieczeniu przełożyć na talerz i polać maślanką.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz