poniedziałek, 12 listopada 2012

Pulpety rybne z warzywami


Składniki:
1 ugotowany filet z mintaja (lub pangi lub innej ryby)
1 jajko
1 łyżka otrąb
2 marchewki
1 cebula
ok. 100 g dyni
sól, pieprz, kminek, zioła prowansalskie, czosnek, papryka słodka, chilli,



Przygotowanie:
Filet mielimy lub rozgniatamy widelcem, dodajemy otręby, jajko, sól, pieprz i mieszamy i formułujemy kotleciki. W garnku gotujemy wodę, gdy zacznie wrzeć kładziemy kotleciki i gotujemy kilka minut. Wykładamy na talerz.
Do drugiego garnka wrzucamy obrane i pokrojone warzywa, zalewamy wodą i gotujemy. Gdy warzywa zmiękną odlewamy nadmierną ilość wody, dodajemy przyprawy i zioła, dusimy kilka minut i dodajemy kotleciki. 
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz